Get Adobe Flash player

PSYCHOTHERAPIE

MARIE-CLAIRE TIRMARCHE

Marie-Claire (1974) is deeltijds psychotherapeut en geeft therapie zowel in het Nederlands als in het Frans.

Ze werkt volgens de gestaltvisie en geeft (inter)actieve en ervaringsgerichte therapie. Deze vorm van begeleiding ontwikkelt gewaarzijn. Het brengt tot inzicht in hoe je gedrag, overtuigingen, patronen in verhouding tot de ander en tot je keuzes in het leven spelen. Je creativiteit wordt aangeboord om antwoord te geven op de vragen die de realiteit stelt of die je dwars liggen.

Iedere therapievraag start met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek onderzoeken we of we samen aan het werk kunnen, of je met je vraag aan het juiste adres bent. Als algemene regel kan je stellen dat professionele begeleiding zinvol is wanneer je de steun van je vrienden en familie als onvoldoende ervaart, en je je gemotiveerd voelt om te investeren in therapie.

Je kan bij Marie-Claire terecht bij:
Werkgerelateerde vragen: problemen met collega’s, met je baas, werkdruk, burn-out, Levensvragen zoals : Wie ben ik? Waar sta ik? Waar wil ik naar toe? Ervaringen van verlies, gevoelens van depressie en angst, een gemis van steun

Achtergrond:
Marie-Claire is criminoloog van achtergrond en startte haar carrière in de dienst justitiehuizen van het FOD Justitie (2000). In 2003 heroriënteerde zij zich als preventieadviseur psychosociale aspecten op het werk bij Idewe. Ze studeerde gestalttherapie, bemiddeling en systemisch werk bij en werd deeltijds therapeut in 2007 (Eigenkleur). Van 2013 tot oktober 2015 was ze directeur internaat in een Multifunctioneel Centrum voor jongeren van 6 tot 18 jaar. Nu is ze ook diensthoofd van preventieadviseurs psychosociale aspecten bij Attentia, externe dienst voor preventie en bescherming op het werk en bouwt ze actief een preventiebeleid inzake psychosociale belasting uit in organisaties. Vanaf juni 2015 heeft Marie-Claire zich aangesloten bij het team van Caroline.

Contact:
Jan van Beersstraat 10 te 2018 Antwerpen
Veeartsenstraat 45 b1502 te 1070 Brussel
G: 0475/79.28.94
E: mct.psychotherapie@gmail.com