Get Adobe Flash player

BIO

Caroline Andriesen

 

Caroline (° 1979) studeerde in 2001 af te Merksem als kinesitherapeut.

Nadien behaalde ze haar post-universitaire diploma bekkenbodemreëducatie o.l.v. Prof. Weyndaele (U.Z.A.)

Eerst deed ze ervaring op om uiteindelijk in 2004 met haar kinesistenpraktijk te starten op het mooie Zuid te Antwerpen.

 

Caroline Andriesen

Marie-Claire (° 1974) is criminoloog van achtergrond en startte haar carrière in de dienst justitiehuizen van het FOD Justitie (2000). In 2003 heroriënteerde zij zich als preventieadviseur psychosociale aspecten op het werk bij Idewe. Ze studeerde gestalttherapie, bemiddeling en systemisch werk bij en werd deeltijds therapeut in 2007 (Eigenkleur). Van 2013 tot oktober 2015 was ze directeur internaat in een Multifunctioneel Centrum voor jongeren van 6 tot 18 jaar. Nu is ze ook diensthoofd van preventieadviseurs psychosociale aspecten bij Attentia, externe dienst voor preventie en bescherming op het werk en bouwt ze actief een preventiebeleid inzake psychosociale belasting uit in organisaties. Vanaf juni 2015 heeft Marie-Claire zich aangesloten bij het team van Caroline.

Caroline Andriesen

Bert Van Puymbroeck (°1992) behaalde in 2015 zijn Bachelor in de Logopedie aan Thomas More Antwerpen. Daarna koos hij ervoor zich te specialiseren als stemtherapeut en stemcoach en volgde hij het Postgraduaat Stem aan dezelfde hogeschool.

Al van kinds af aan werd het duidelijk dat Bert zich wilde bezig houden met "de stem". Theater en zingen zijn sindsdien een constante in zijn leven.

Hij kreeg interesse in logopedie tijdens zijn opleiding Drama-Acteren aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool) waar hij les kreeg van een logopediste om zijn stem en spraak te optimaliseren. Van toen af aan is hij gefascineerd door alles wat met stem te maken heeft.

Bert schoolt zich regelmatig bij omdat hij een kwaliteitsvolle zorg en coaching wil bieden aan zijn cliënten. Zo kwam hij uit op manuele en cranio technieken. De link tussen lichaam en stem is zijn specialisatie geworden.

"Via het lichaam aan de stem werken is werkelijk heel bijzonder."

In 2016 vestigde hij zich in Antwerpen. In de praktijk kunnen cliënten terecht voor alles wat met de spreek- en zangstem te maken heeft. Ook behandelt hij lichamelijke spanning (psychosomatische klachten) die niet gelinkt is met stemproblemen via manuele en cranio technieken.